Αναβλήθηκε στο «παρά πέντε» η δημοσιοποίηση της έκθεσης για τη δολοφονία Μπούτο
Καθυστερεί έως τις 15 Απριλίου η δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης έκθεσης σχετικά με τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο μετά από επείγον αίτημα που υπέβαλε για αδιευκρίνιστους λόγους πακιστανική κυβέρνηση προς τα Ηνωμένα Έθνη, μόλις λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ανακοίνωση.
Καθυστερεί έως τις 15 Απριλίου η δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης έκθεσης σχετικά με τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο μετά από επείγον αίτημα που υπέβαλε για αδιευκρίνιστους λόγους η πακιστανική κυβέρνηση προς τα Ηνωμένα Έθνη, μόλις λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ανακοίνωση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έκανε δεκτό το αίτημα του προέδρου του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι -χήρου του Μπεναζίρ Μπούτο- για την αναβολή της παρουσίασης για ένα δεκαπενθήμερο.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρσκι δεν ανακοίνωσε το λόγο της καθυστέρησης, τόνισε πάντως πως η έκθεση είναι ολοκληρωμένη και έτοιμη να ανακοινωθεί, αλλά ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ούτε η πακιστανική κυβέρνηση, την έχουν δει.
Ο ΟΗΕ επρόκειτο να κλείσει για τρεις ημέρες τα γραφεία του στο Πακιστάν για λόγους ασφαλείας, αλλά δεδομένης της καθυστέρησης στη δημοσιοποίηση της έκθεσης προφανώς θα παραμείνουν ανοιχτά.
Η Μπεναζίρ Μπούτο, δύο φορές πρωθυπουργός της χώρας τη δεκαετία του 90, δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 την ώρα που αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ. Την ώρα που χαιρετούσε μέσα από το αυτοκίνητό της το πλήθος που ζητωκραύγαζε, ένας άνδρας την πυροβόλησε και αμέσως μετά ανατινάχθηκε με βόμβα που έφερε πάνω του.
Τριμελής επιτροπή του ΟΗΕ -με επικεφαλής τον πρεσβευτή της Χιλής στον ΟΗΕ- κλήθηκε να ερευνήσει τα γεγονότα και τις συνθήκες της δολοφονίας μετά από αίτημα της συμμαχικής κυβέρνησης του Πακιστάν, της οποίας ηγείται το Λαϊκό Κόμμα της δολοφονηθείσας πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν.
Η επιτροπή δεν καλείται να αποδώσει ευθύνες για το έγκλημα.
Η προηγούμενη κυβέρνηση του Πακιστάν, της οποίας ηγούνταν σύμμαχοι του πρώην προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, είχε κατηγορήσει για τη δολοφονία τον αρχηγό των Πακιστανών Ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ -ο οποίος σκοτώθησε σε αμερικανική επίθεση τον περασμένο Αύγουστο.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας