
Volvo – Geely… έκαστος στο είδος του
Αποποιείται οποιαδήποτε πρόθεση να παράγει μελλοντικά μοντέλα της Volvo η Geely και αντιστρόφως.
Η νέα ιδιοκτήτρια της Volvo, η κινεζική Geely ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να παράγει αυτοκίνητα με τα διακριτικά της σουηδικής φίρμας αλλά ούτε και προτίθεται να αναθέσει στην Volvo την κατασκευή δικών της μοντέλων.
“H Volvo είναι μία φίρμα που προέρχεται από την Βόρεια Ευρώπη και έχει τις ρίζες της στην Σουηδία. Αν κάποιος την ξεριζώσει από το σουηδικό έδαφος, θα πάψει να είναι η ίδια φίρμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Li Shufu επιστρέφοντας από την Σουηδία όπου την Κυριακή 28 Μαρτίου, υπογράφηκε η καταληκτική συμφωνία μεταξύ Ford και Geely για την εξαγορά της σουηδικής φίρμας έναντι 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι σχέσεις μεταξύ Volvo και Geely στο μέλλον θα είναι περισσότερο αδελφικές παρά σχέσεις πατέρα-γιου, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ήδη σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου δυναμικότητας 300.000 μονάδων για την Volvo στο Πεκίνο με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας της σουηδικής φίρμας στην τοπική αγορά, σχέδιο συνδεδεμένο με την επάνοδο της Volvo στην κερδοφορία.
auto.in.gr
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- Ο Ζόραν Μαμντάνι για τον ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη – «Είναι εγκληματίας πολέμου», λέει
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μεθυσμένος σκόρπισε τον τρόμο στον Κολωνό – Χτύπησε άνδρα με φαλτσέτα και τραυμάτισε 26χρονο σε τροχαίο
- Πώς θα προστατευτούν οι καταθέσεις από τις κατασχέσεις


