Μείωση 31% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Ελλάκτωρ το 2009
Σε 2.268,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελλάκτωρ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 18,6%, ενώ τα κέρδη μετά από τους φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν κατά 31,5% στα 64,9 εκατ. ευρώ (συνυπολογιζόμενης της έκτακτης εισφοράς).
Σε 2.268,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελλάκτωρ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 18,6%.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2009 ήταν 172,2 εκατ. ευρώ, έναντι 174,7 το 2008 (μείωση 1,4%). Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 232,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,7%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 8,1% σε 335,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από τους φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, μειώθηκαν κατά 31,5% σε 64,9 εκατ. ευρώ.
Χωρίς την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το, Δεκέμβριο του 2009, τα κέρδη θα ήταν 72,9 εκατ. ευρώ.
O κατασκευαστικός κλάδος του ομίλου (κατασκευή και λατομεία) παρουσίασε κύκλο εργασιών 1.784,3 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 21,7%, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Από το σύνολο των εσόδων το 67% προέρχεται από τα έργα στην Ελλάδα και το υπόλοιπο 33% από τα έργα του εξωτερικού.
Τα λειτουργικά κέρδη (αποτελέσματα εκμετάλλευσης) της κατασκευής σημείωσαν άνοδο 3,4% σε 66,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν κατά 27% σε 27,5 εκατ. ευρώ.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν συμβάσεις προς υπογραφή ύψους 930 εκατ. ευρώ.
Ο κλάδος των παραχωρήσεων συνεισέφερε στα έσοδα του ομίλου 323,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,2% σε σχέση με πέρυσι. Τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 138,9 εκατ. ευρώ, έναντι 132 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5%.
Το αντίστοιχο λειτουργικό περιθώριο είναι 42,9%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 35,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 28% σε σχέση με το 2008.
Στον κλάδο περιβάλλοντος, ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 10,6% σε 119,4 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο κερδοφορίας, τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης ήταν 24,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 55,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 49% σε 11 εκατ. ευρώ.
Ο κλάδος των αιολικών πάρκων αύξηση τζίρου 110% σε 14,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αυτά προέρχονται εξ ολοκλήρου από την λειτουργία των αιολικών πάρκων.
Τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με το 2008 και ανήλθαν σε 5,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 350%.
Ο κλάδος της ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου εμφάνισε το 2009 έσοδα 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 22,2 εκατ. ευρώ το 2008, μειωμένα κατά 80% και παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 1 εκατ. ευρώ, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Η μητρική εταιρία για τη χρήση 2009, εμφάνισε κύκλο εργασιών 0,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2008 μειωμένος κατά 83,3%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 6,2 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 28,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8,9%.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν μείωση 1,2% στα 23,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,14 ευρώ.
Η διοίκηση θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η εταιρεία κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.