
Το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» απαγορεύει η Ρωσία
Ρώσοι εισαγγελείς αποφάσισαν να απαγορεύσουν το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου», χαρακτηρίζοντάς το εξτρεμιστικό, σε μια προσπάθεια να καταπολεμίσουν την άνοδο των ακροδεξιών ιδεολογιών.
Ρώσοι εισαγγελείς αποφάσισαν να απαγορεύσουν το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου», χαρακτηρίζοντάς το εξτρεμιστικό, σε μια προσπάθεια να καταπολεμίσουν την άνοδο των ακροδεξιών ιδεολογιών.
Το βιβλίο έχει «μια μιλιταριστική άποψη και δικαιοολογεί τις διακρίσεις και την καταστροφή της μη αρείας φυλής και αντικατοπτρίζει ιδέες, που όταν τέθηκαν σε εφαρμογή, ξεκίνησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.
«Μέχρι σήμερα, Ο Αγών μου, δεν είχε αναγνωριστεί ως εξτρεμιστικό (βιβλίο)» ανέφερε η ανακοίνωση που πρόσθεσε το βιβλίο σε λίστα με «εξτρεμιστικά υλικά».
Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η απαγόρευση δεν θα βοηθήσει στον περιορισμό του Ναζισμού, μιας και το βιβλίο διατίθεται μέσω Διαδικτύου.
«Ο Αγών μου» έχει απαγορευτεί στη Γερμανία από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, πρόκειται να επανεκδοθεί σε λίγα χρόνια στη Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: 4 νεκροί στη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους σε εστιατόριο
- Ουκρανία: Ουκρανική επίθεση προκαλεί διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια που ελέγχει η Ρωσία
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και στο βάθος πρόωρες κάλπες
- Τα σενάρια ως το φινάλε της Euroleague: Πώς βγαίνει πρώτος ο Ολυμπιακός, μέχρι 6η θέση ο Παναθηναϊκός
- Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]

