Στα χέρια της ρωσικής ολιγαρχίας καταλήγει ο Independent
Την πρόθεσή του να αγοράσει την υπερχρεωμένη βρετανική εφημερίδα Independent εξέφρασε ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος και πρώην πράκτορας της KGB, Αλεξάντερ Λεμπέντεφ. Η συμφωνία, που αφορά την καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον Μάιο.
Την πρόθεσή του να αγοράσει την υπερχρεωμένη βρετανική εφημερίδα Independent εξέφρασε ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος και πρώην πράκτορας της KGB, Αλεξάντερ Λεμπέντεφ. Η συμφωνία, που αφορά την καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον Μάιο.
Πέρυσι ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του 75% των μετοχών της επίσης βρετανικής απογευματινής free press εφημερίδας Evening Standard.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Independent Print Limided (IPL) που ελέγχεται από την οικογένεια Λεμπέντεφ ότι θα εισπράξει από τον πωλητή Independent Νews & Μedia (ΙΝΜ) το ποσό των 9,25 εκατ. λιρών (10,33 εκατ. ευρώ) τα έξι προσεχή χρόνια με αντάλλαγμα η IPL να αναλάβει τα μελλοντικά χρέη και τις απαιτήσεις των εφημερίδων αυτών. Ο αγοραστής θα πληρώσει το συμβολικό ποσό της 1 λίρας.
Το οριστικό κλείσιμο του Independent εκτιμάται ότι θα κόστιζε στην ΙΝΜ περίπου 30 εκατ. λίρες. Η ζημιές της εφημερίδας για τη του 2009 ανέρχονται στα 12.4 εκατ. λίρες και πτώση της κυκλοφορίας άνω του 10% ετησίως.
«Εϊναι η πιο ικανοποιητική λύση και πλεόν θετική για τον τίτλο της εφημερίδας, για το προσωπικό και τους μετόχους της ΙΝΜ» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Γκέβιν Ο’ Ρέιλι.
Πιστεύω ότι η εφημερίδα μέχρι τώρα υπερασπίστηκε πολύ καλά την ανεξαρτησία, τη διαφάνεια αλλά και τον αγώνα κατά της διεθνούς διαφθοράς και ελπίζω ότι θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή, προσθέτει στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Ο Ρέιλι.
Ο ρώσος επιχειρηματίας εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία που ανέρχεται στα 2,2 δις. Λίρες και εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της εφημερίδας από τον Απρίλιο του 2009.
Ο Independent κυκλοφόρησε το 1986 και το 2003 πέρασε σε σχήμα tabloid.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442