Επίσκεψη Ανγκελα Μέρκελ σε Λονδίνο, Αγκυρα
Την Τουρκία επισκέπτεται από τη Δευτέρα η Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στην «προνομιακή σύμπραξη» Αγκυρας-ΕΕ. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.
Την Τουρκία επισκέπτεται από τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Στέεγκμανς δήλωσε πως οι πολιτικές συνομιλίες ανάμεσα στην καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν θα πραγματοποιηθούν στην εξοχική κατοικία του Μπράουν στο Τσέκερς.
«Τα θέματα που θα θιγούν θα είναι οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή πολιτική και τα διεθνή ζητήματα» πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Η Ανγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στο Λονδίνο για να δεχθεί το παράσημο του βασιλιά Καρόλου Β από τη Βασιλική Εταιρεία, μια διάκριση που απονέμεται «σε αρχηγούς κρατών για την εξέχουσα συμβολή τους στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας στη χώρα τους», συνέχισε ο Στέεγκμανς.
Εν τω μεταξύ, η Ανγκελα Μέρκελ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα μια διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.
«Θα είναι μια δύσκολη επίσκεψη και μπορεί μάλιστα ορισμένες δηλώσεις να ρίξουν σκιά στις διμερείς σχέσεις» εκτίμησε ο αρθρογράφος Σεμίχ Ιντίζ της εφημερίδας Milliyet.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε αυτή την εβδομάδα ότι παραμένει πεπεισμένη πως μια «προνομιακή σύμπραξη» ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ είναι αυτό που πρέπει να γίνει, αντί της πλήρους ένταξης.
«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις προφανώς συνεχίζονται με την Τουρκία, όμως είναι μια διαδικασία της οποίας το τέλος είναι ανοικτό» δηλαδή δεν θα καταλήξει αυτομάτως σε ένταξη, δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet.
«Καμιά άλλη επιλογή απ αυτή της πλήρους ένταξης δεν υφίσταται για την Τουρκία» απάντησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

