Δεν παραιτείται ο Φιγιόν, παρά την οδυνηρή ήττα στις περιφερειακές εκλογές
Σε ανασχηματισμό και όχι σε παραίτηση του Φρανσουά Φιγιόν οδηγεί τελικά το, οδυνηρό για τη Δεξιά, αποτέλεσμα του β γύρου των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής. Για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα συζήτησαν τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της χώρας.
2
Σε ανασχηματισμό και όχι σε παραίτηση του Φρανσουά Φιγιόν οδηγεί τελικά το, οδυνηρό για τη Δεξιά, αποτέλεσμα του β γύρου των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.
Για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα συζήτησαν τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της χώρας.
Την Κυριακή, ο Φρ.Φιγιόν δήλωσε ότι αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί για τη συντριπτική ήττα της Δεξιάς στο σύνολο σχεδόν των περιφερειών της Γαλλίας, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν τις προεδρικές εκλογές του 2012.
Ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Κλοντ Γκεάν έχει ήδη διευκρινίσει ότι ο Φρανσουά Φιγιόν δεν πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του και ότι οι αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος θα είναι περιορισμένες.
Το δεξί χέρι του Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος «να ακούσει το μήνυμα» των Γάλλων ψηφοφόρων και ότι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό «έναν τεχνικό ανασχηματισμό» της κυβέρνησης.
Οι σοσιαλιστές και οι οικολόγοι, εκλογικοί τους σύμμαχοι, εξασφάλισαν το 54,12% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ενώ η δεξιά περιορίσθηκε στο 35,53%.
Το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν-Μαρί Λε Πεν συγκέντρωσε το 9% των ψήφων, επικυρώνοντας την επιστροφή του στη γαλλική πολιτική σκηνή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συρία: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν πως σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα»
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442