Νεκρός Γάλλος αστυνομικός – Την ΕΤΑ κατηγορεί η Ισπανία
Ένας Γάλλος αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών στο προάστιο του Παρισιού, Νταμαρί-λε-Λις. Την ΕΤΑ κατηγόρησε ο Ισπανός πρωθυπουργός και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν να διπλασιάσουν τις προσπάθειες στον αγώνα κατά της βασκικής οργάνωσης.
2
Ένας Γάλλος αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών το βράδυ της Τρίτης στο προάστιο του Παρισιού, Νταμαρί-λε-Λις. Την ΕΤΑ κατηγόρησε για την πράξη ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Ο Χοσέ Θαπατέρο καταδίκασε τη δολοφονία Γάλλου αστυνομικού, αποδίδοντάς την σε «εγκληματική πράξη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΤΑ». Πρόσθεσε πως αισθάνεται σαν να έχει δολοφονηθεί ένα από τα μέλη των ισπανικών δυνάμεων ασφαλείας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.
Ένας 35χρονος, που θεωρείται μέλος της ΕΤΑ, κρατείται από την γαλλική αστυνομία και τουλάχιστον έξι άτομα καταζητούνται μετά το θάνατο του αστυνομικού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν δεν έχει βρεθεί.
Ο συλληφθείς ονομάζεται Τζοζέμπα Φερνάντες Ασπούρζ και η Ισπανία έχει ζητήσει από τις γαλλικές Αρχές την έκδοσή του. Ο Ασπούρζ κατηγορείται για το αντάρτικο πόλεων που έκαναν ομάδες νεαρών Βάσκων αυτονομιστών τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Ισπανία.
«Πιστεύουμε ότι ήταν μια ομάδα που αποτελείτο από τουλάχιστον έξι άτομα, ίσως 10, συμπεριλαμβανομένης μίας γυναίκας» δήλωσε δικαστική πηγή στη Γαλλία.
Σε τηλεφωνική τους συνομιλία ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά της ΕΤΑ μετά τη δολοφονία του Γάλλου αστυνομικού.
Εκπρόσωπος του Θαπατέρο δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες «ανέλυσαν την κατάσταση στον αγώνα κατά της ΕΤΑ και αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για την εξάλειψη της μάστιγας της τρομοκρατίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112 – Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442