Ολοκληρώνεται την Τρίτη ο κοινωνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό
Στόχος είναι να αυξηθεί μέχρι το 2015 κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης που σήμερα είναι 61,3 έτη, επανάλαβε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Την Τρίτη ολοκληρώνεται ο κοινωνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό.
Στόχος είναι να αυξηθεί μέχρι το 2015 κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης που σήμερα είναι 61,3 έτη, επανάλαβετυην Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ολοκληρώνεται ο κοινωνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί.
Μεταξύ των αλλαγών που έρχονται είναι και η εφαρμογή διάταξης (έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, αλλά δεν εφαρμόζεται από τα Ταμεία) που θέτει ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις τα 2.800 ευρώ το μήνα.
Η μη εφαρμογή της διάταξης έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι (στα Ταμεία τραπεζών, ΔΕΚΟ και Δημοσίου -όπως οι δικαστικοί-) να λαμβάνουν πολύ υψηλότερες συντάξεις.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα παρατσεί, το μεσημέρι της Τρίτης, στην παρουσίαση για τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης του ΙΚΑ. Από την 1η Μαρτίου το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης εφαρμόζεται πιλοτικά στη Λαμία και τη Λάρισα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων