Μείωση εμφανίζει το ταμειακό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο του έτους
Σημαντική μείωση εμφανίζει το ταμειακό έλλειμμα (δηλαδή οι καθαρές δανειακές ανάγκες) της κεντρικής κυβέρνησης το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010. Βάσει των στοιχείων της ΤτΕ, μειώθηκε στα 1,64 δισ. ευρώ, έναντι 3,4 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
2
Σημαντική μείωση εμφανίζει το έλλειμμα του κρατικού Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, ωστόσο η αύξηση των εσόδων υπολείπεται του ετήσιου στόχου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση, για το δίμηνο το ταμειακό έλλειμμα (δηλαδή οι καθαρές δανειακές ανάγκες) της Κεντρικής Κυβέρνησης μειώθηκε στα 1,641 δισ. ευρώ έναντι 3,403 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, γεγονός που θα συμβάλλει στην μείωση και του ελλείμματος γενικής κυβέρνησης για το οποίο οι Βρυξέλλες «στήνουν στον τοίχο» την Ελλάδα.
Στο πρώτο δίμηνο του έτους τα έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 8,460 δισ. ευρώ από 7,943 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6,5% έναντι ετήσιου στόχου 10,8%.
Οι δαπάνες μειώθηκαν σε 8,555 δισ. ευρώ από 9,41 δισ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση κατά 1%, έναντι στόχου 2,2% που έχει τεθεί για φέτος.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσίασε μείωση και διαμορφώθηκε στα 736 εκατ. ευρώ, έναντι 2,223 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Κλέλια Ανδριολάτου δίνει μια «γεύση» από τις backstage στιγμές του Maestro
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια της Hellenic Train – Με λεωφορεία θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Πάνε για… σκούπα οι Λέικερς κόντρα στους Ρόκετς – Μεγάλα «διπλά» για Σπερς και Σέλτικς (vids)
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442