
Η αποχώρηση της Airbus από αμερικανικό διαγωνισμό θα έχει συνέπειες, λέει το Παρίσι
Η αποχώρηση της Airbus, θυγατρική της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας EADS από αμερικανικό διαγωνισμό για την προμήθεια αεροπλάνων ανεφοδιασμού είναι μια σοβαρή υπόθεση που θα έχει συνέπειες, προειδοποίησε ο Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Πιέρ Λελούς.
2
Η αποχώρηση της Airbus, θυγατρική της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας EADS από αμερικανικό διαγωνισμό για την προμήθεια αεροπλάνων ανεφοδιασμού είναι μια σοβαρή υπόθεση που θα έχει συνέπειες, προειδοποίησε ο Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Πιέρ Λελούς.
«Αυτή η υπόθεση είναι σοβαρή. Φυσικά είμαστε σε μια αγορά όπλων, συνεπώς δεν βρισκόμαστε στο κλασικό διεθνές δίκαιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όμως θα αντιδράσουμε» δήλωσε ο Π.Λελούς προς τους δημοσιογράφους στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Ο πρόεδρος θα παρέμβει στο θέμα αυτό σε εύθετο χρόνο. Η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει» προειδοποίησε.
Η Airbus, θυγατρική της EADS, υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από ένα διαγωνισμό για ένα μεγάλο συμβόλαιο αεροπλάνων ανεφοδιασμού για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία μετά την αποχώρηση του αμερικανού εταίρου της, της Norhrop Grumman. Μετά την αποχώρηση αυτή, το συμβόλαιο διεκδικεί μόνον η Boeing.
Οι Ευρωπαίοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον για προστατευτισμό.
«Προφανώς η πολιτική πίεση ήταν τέτοια ώστε έγινε ένας διαγωνισμός στα μέτρα της Boeing» κατήγγειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το Ιράν δημοσίευσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 26 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης 78χρονου που είχε πέσει σε γκρεμό
- Σλοβενία – Ελλάδα 74-87: Εύκολη νίκη για την Εθνική Παίδων, πρώτος σκόρερ ο Χριστοδούλου (vid)


