
Πιο αξιόπιστο το Πρόγραμμα Σταθερότητας με τα νέα μέτρα, λένε Moodys και Fitch
Θετικά υποδέχθηκαν οι οίκοι αξιολόγησης Moodys και Fitch τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τα «σαφή ένδειξη της ελληνικής αποφασιστικότητας να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα». Με την υλοποίηση του ΠΣΑ συνδέουν οι οίκοι την αξιολόγησή τους για την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα.
2
Θετικά υποδέχθηκαν την Τετάρτη οι οίκοι αξιολόγησης Moodys και Fitch τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, βλέποντας σε αυτά τη δέσμευσή της να λύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.
«Το νέο πακέτο μέτρων ενισχύει την αξιοπιστία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» ανέφερε σχετικά η Moodys, σύμφωνα με το Reuters.
Tα μέτρα «αυστηρότητας», η αξία των οποίων κυμαίνεται στα 4,8 δισ. ευρώ, αντανακλούν «σαφή ένδειξη της αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης να ανακτήσει τον έλεγχο των ελληνικών δημοσιονομικών», σημειώνει η Moodys.
O οίκος ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση Α2 της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας συνδέεται με την εφαρμογή του ΠΣΑ, ενώ στον ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι εκτιμήσεις του οίκου Fitch.
«Θεωρούμε ότι ότι ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ το 2010 φαίνεται περισσότερο αξιόπιστος τώρα, αλλά η πλήρης και η ολοκληρωμένη εφαρμογή του θα είναι στοιχείο κλειδί για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανησυχίες για την δημοσιονομική σταθερότητα θα παραμείνουν» δήλωσε ο Πολ Ρόκινς, ανώτερο στέλεχος της Fitch.
O ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα να δείξει ότι συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αγορές ομολόγων, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒΒ+ και τις «αρνητικές» προοπτικές.
Νωρίτερα την Τετάρτη, και η S&P είχε εμφανιστεί «λιγότερο απαισιόδοξος» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
