
Σε κίνδυνο από τα νερά του ποταμού Έβρου το χωριό Μάνδρα
Το χωριό Μάνδρα απειλούν τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου, καθώς υπερχείλισε το ανάχωμα υπερχείλισε. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της νομαρχίας, της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του δήμου. Πολλά από τα σπίτια του χωριού έχουν πλημμυρίσει. Κλιμάκιο της ΝΔ έφτασε την περιοχή.
2
Το χωριό Μάνδρα του νομού Έβρου απειλούν τα ορμητικά νερά του ποταμού Εβρου, καθώς το ανάχωμα υπερχείλισε το πρωί της Τετάρτης.
Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της νομαρχίας, της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του δήμου και κάνουν προσπάθειες ενίσχυσης του αναχώματος με χώμα για να κρατήσει το νερό.
Στα Λάβαρα τα νερά έχουν κατακλίσει τα μισά από τα σπίτια του χωριού και συνεχώς αυξάνεται ο όγκος τους.
Το πρωί με εντολή του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Νομάρχη Έβρου, Νίκο Ζαμπουνίδη.
Παράλληλα, τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας, ώστε από «ποτάμι της οργής, ο Έβρος να μετατραπεί σε ποτάμι της ειρήνης».
Ο κ.Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι η «προϋπόθεση είναι η τριμερής συνεργασία».
Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΝΔ, αναχώρησε για τις πλημμυρισμένες περιοχές των Λαβάρων και της Μάνδρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
- Γάζα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει» τον Global Sumud Flotilla
- ΟΗΕ: Η Ελλάδα στηρίζει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων
- Αταμάν: «Ήταν 10 αστυνομικοί μπροστά από τα αποδυτήριά μας»
