Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεγκτικές αρμοδιότητες στα κράτη-μέλη της ΕΕ αποκτά η Eurostat

Ελεγκτικές αρμοδιότητες στα κράτη-μέλη της ΕΕ αποκτά η Eurostat

Με στόχο τη βελτίωση της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων που κοινοποιούν οι εθνικές αρχές των κρατών-μελών στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, η Κομισιόν αποφάσισε την τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, παρέχοντας ελεγκτικές αρμοδιότητες στην Eurostat.

2

Με στόχο τη βελτίωση της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων που κοινοποιούν οι εθνικές αρχές των κρατών-μελών στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε την Δευτέρα, μετά από πρόταση του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν, την τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, παρέχοντας ελεγκτικές αρμοδιότητες στην Eurostat.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πιο αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία προβλέπονται, εφόσον εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση από το Συμβούλιο, συχνότερες επισκέψεις αντιπροσωπειών της Eurostat στα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, όταν θα εντοπίζονται ειδικότερα προβλήματα, η κοινοτική στατιστική υπηρεσία θα μπορεί να διενεργεί στο εν λόγω κράτος πρόσθετες επισκέψεις «μεθοδολογικού χαρακτήρα».

Τέλος, θα ζητείται από τα κράτη-μέλη να παρέχουν πρόσβαση στην Eurostat σε πληροφορίες που αφορούν την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής εκπροσώπου της Eurostat στο ΔΣ της ΕΣΥΕ (ή Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως θα είναι η νέα ονομασία), εφόσον από νομικής άποψη αυτό αποδειχτεί εφικτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024