
Μισό εκατομμύριο τόνοι προϊόντων «μαϊμού» κατασχέθηκαν στη Ρώμη
Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε 500.000 τόνους πλαστών προϊόντων πολυτελείας που επρόκειτο να κατακλύσουν την αγορά, πολλά από τα οποία ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με γνήσια είδη Ιταλών σχεδιαστών. Στο διεθνές κέντρο της μόδας, ο τζίρος των «μαϊμούδων» εκτιμάται στα 6,9 δισ. ευρώ ετησίως.
2
Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε 500.000 τόνους πλαστών προϊόντων πολυτελείας που επρόκειτο να κατακλύσουν την αγορά, πολλά από τα οποία ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με γνήσια είδη Ιταλών σχεδιαστών.
Όπως αναφέρει το Σάββατο ο ανταποκριτής του BBC, τα προϊόντα «μαϊμού», όπως δερμάτινα είδη, ρούχα και παπούτσια, ανακαλύφθηκαν σε οκτώ εργοστασιακούς χώρους αποθήκευσης ανατολικά της Ρώμης.
Πιστεύεται ότι προήλθαν από την Ασία και ότι επρόκειτο να αποκτήσουν πλαστές ετικέτες από ιταλικές μάρκες, προκειμένου να διατεθούν στην αγορά, κυρίως στους χιλιάδες τουρίστες που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν φθηνά «επώνυμα» είδη.
Στην Ιταλία, διεθνές κέντρο της μόδας, ο τζίρος της αγοράς πλαστών προϊόντων εκτιμάται στα 6,9 δισ. ευρώ ετησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης
- Μπόνι Τάιλερ: Υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση – Τι συνέβη
- Γαστούνη: Στο μικροσκόπιο τρία άτομα για τον εμπρησμό του καταστήματος του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Συμφωνία στην ΕΕ για απαγόρευση των deepfakes, στον απόηχο του σκανδάλου της Grok και της καταγγελίας Μελόνι
- Η…. ενδέκατη εντολή: Η Ζαλγκίρις έκοψε το… σεξ για να πάει Final-4! (pic)
- Ευρώπη: Τερματισμό της φτώχειας σε 25 χρόνια υπόσχεται η ΕΕ – Πάνω από 1 εκατ. οι άστεγοι στη Γηραιά Ήπειρο

