Απεργούν στις 24 Φεβρουαρίου και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης
Τη συμμετοχή των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου, μετά τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Τη συμμετοχή των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου, μετά τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση τα κύρια αιτήματα του κλάδου είναι: Καμιά μείωση μισθών και επιδομάτων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας , «ό»χι στην αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στην αύξηση ορίων ηλικίας, «όχι» στη δυσμενή αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων, τη συνέχιση της ωρομίσθιας και τη μείωση των διορισμών.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).