Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Aυξημένη το απόγευμα η κίνηση στα διόδια του Ζευγολατιού, στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών, ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό.
2
Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία εν όψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Aυξημένη το απόγευμα η κίνηση στα διόδια του Ζευγολατιού, στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών, ενώ αυξημένη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν το απόγευμα η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό.
Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι της οποίας ξεκίνησαν την «έξοδο» το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η πληρότητατων δρομολόγια των ΚΤΕΛ από την πόλη άγγιξε το 100%, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση για πόλεις της βόρειας Ελλάδας που προσελκύουν επισκέπτες για τις απόκριες (με πρώτη την Ξάνθη εξαιτίας του Καρναβαλιού).
Τα μέτρα της Τροχαίας
Από την Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα θα απογορεύεταιη κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν οι απαγορεύσεις αυτές.
Την Παρασκευή, οι απαγορεύσειςισχύουν από 16:00 έως 21:00 για το ρεύμα εξόδου, το Σάββατο από 08:00 έως 13:00 για το ρεύμα εξόδου και την Καθαρά Δευτέρα από τις 15:00 έως τις 21:00 στο ρεύμα εισόδου.
Επιπλέον, η Τροχαία θα αστυνομεύει το οδικό δίκτυο, ενώ στις εθνικές οδούς θα υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους.
Οι εκδρομείς, ωστόσο, δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες για σήμερα,πρώτη ημέρα της εξόδου, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικά Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσιες 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.
Για την Καθαρά Δευτέρα, η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι από 5 έως 7 μποφόρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442