Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών
Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια. Οι αγροτοσυνδικαλιστές, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, θα αναφερθούν την Παρασκευή με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.
Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια. Οι αγροτοσυνδικαλιστές, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, θα αναφερθούν την Παρασκευή με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.
Οι αγρότες αναμένεται να πουν ότι αποχωρούν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης και να δώσουν «περίοδο χάριτος» για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της.
Νωρίτερα, την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον κόμβο Στρυμονικού πήραν οι αγρότες των συλλόγων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ).
Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην εθνική οδό, Σερρών – Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κίνηση. Kλειστός παραμένει, για όλα τα οχήματα, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.
Το πρωί της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, αγρότες έκαναν πορεία με τρακτέρ στις εγκαταστάσεις της έκθεσης «Agrotica», ζητώντας χωρίς αποτέλεσμα να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθούν παροχές.
Από τους αγρότες και όχι από την κυβέρνηση εξαρτάται πλέον η εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα μπλόκα, διεμήνυσε η Κ.Μπατζελή, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο «έκανε ό,τι μπορούσε και κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για αδιαλλαξία».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59