
Οι υγρότοποι της Λευκάδας
Η Λιμνοθάλασσα Στενού και οι Αλυκές Λευκάδας είναι μια σχετικά βαθιά λιμνοθάλασσα σε άμεση γειτνίαση με την πόλη της Λευκάδας.
Στο βόρειο τμήμα της υπάρχει εκτεταμένη αμμώδης νησίδα και στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της εγκαταστάσεις παλαιών αλυκών.
Περιλαμβάνει έναν από τους πιο αξιόλογους υγρότοπους του Ιονίου και θεωρείται σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της άγριας ζωής, αλλά και για την οικονομία της περιοχής (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες). Έχει πλούσια χλωρίδα, χαρακτηριστική των αμμοθινών και των αλμυρών λιβαδιών, και ιδιαίτερη σημασία για τα μεταναστευτικά πουλιά και τη διατήρηση της πανίδας, όπως η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta.
Η περιοχή προστατεύεται από διεθνείς και εθνικές συμβάσεις και η απαγόρευση του κυνηγιού είχε άμεσα θετικά αποτελέσματα στον αριθμό των ειδών και στο μέγεθος των πληθυσμών των πουλιών που διαχειμάζουν στον υγρότοπο.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας
- «Άρπαξε τη νίκη» – Το Labubu πάει Μουντιάλ και στοχεύει στο τρόπαιο
- Έκθεση του ΟΗΕ για δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες παιδιών στη Γάζα – αγανάκτηση αλλά και σφοδρές επικρίσεις
- Χέλμοντ Σπορ – Παναθηναϊκός 0-4: Πρώτο δείγμα θετικό
- ΠΑΟΚ – Μπέβερεν 4-1: Φιλική νίκη για τον Δικέφαλο με σούπερ Ζαφείρη
- Στο εδώλιο ο οδηγός της μοιραίας BMW στη Ρόδο για την απόπειρα καταστροφής του ηλεκτρονικού καταγραφέα
- Ανδρουλάκης για τη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα: Οι δολοφόνοι να συλληφθούν, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν



