
Δεκάδες ακόμα πτώματα μουσουλμάνων ανακαλύπτονται στη Νιγηρία
Ακόμα 150 πτώματα βρέθηκαν κρυμμένα κοντά στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας, λίγες ημέρες μετά τις εκτεταμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και την επέμβαση του στρατού για την αποκατάσταση της τάξης.
2
Ακόμα 150 πτώματα βρέθηκαν κρυμμένα κοντά στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας, λίγες ημέρες μετά τις εκτεταμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και την επέμβαση του στρατού για την αποκατάσταση της τάξης.
Οι περισσότερες από τις σορούς εντοπίστηκαν μέσα σε πηγάδια και λάκκους στο χωριό Κούρου Καράμα, περίπου 30 χλμ από το Τζος, αναφέρει το Σάββατο η ανταποκρίτρια του BBC. Τουλάχιστον 300 άτομα πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στις θρησκευτικές συγκρούσεις, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός παραμένει άγνωστος.
Ο επικεφαλής του χωριού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αγνοούνται ακόμα 60 άτομα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επενέβη στην περιοχή ο νιγηριανός στρατός, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας που πλέον έχει αρθεί μερικώς.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), το χωριό Κούρου Καράμα, το οποίο κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, δέχθηκε επίθεση από ενόπλους στις 19 Ιανουαρίου.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν με αφορμή την κατασκευή τεμένους στη συνοικία Νασαράουα Γκουόμ, όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι πατάτες άλλαξαν το DNA των Ίνκας και των απογόνων τους
- Ρεκόρ γυναικοκτονιών στην Τουρκία: 133 σε 4 μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό – Χωρίς κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ
- Το 70% των επιβατών κρουαζιέρας διανυκτερεύει σε πόλεις – λιμάνια πριν ή μετά το ταξίδι
- Η διορία για Αντετοκούνμπο και Μπακς: «Μέχρι τότε θα αποφασίσουμε αν θα μείνει ή όχι…»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επισκέφθηκε το Άγιο Όρος – Το μήνυμα από την κουζίνα της Μονής
