
Κρίσιμες εκλογές για τη θέση του Εντουαρντ Κένεντι στην αμερικανική Γερουσία
Στις κάλπες οδηγούνται οι ψηφοφόροι της Μασαχουσέτης προκειμένου να ψηφίσουν τον διάδοχο του Έντουαρντ Κένεντι στη Γερουσία. Η Δημοκρατική υποψήφιος, Μάρθα Κόουκλεϊ δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Σκοτ Μπράουν, αφήνοντας τον Μπ.Ομπάμα να... φλερτάρει με το ενδεχόμενο μιας αναπάντεχης ήττας.
2
Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα, Τρίτη, οι ψηφοφόροι της Μασαχουσέτης προκειμένου να ψηφίσουν τον διάδοχο του Έντουαρντ Κένεντι στη Γερουσία.
Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για τα νέα δεδομένα στις ΗΠΑ, καθώς μια ενδεχόμενη ήττα των Δημοκρατικών θα δυσκολέψει κατά πολύ την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζουν, με πρώτο «θύμα» τις αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης.
Η Δημοκρατική υποψήφιος για τη θέση που άφησε κενή στη Γερουσία ο Έντουαρντ Κένεντι, Μάρθα Κόουκλεϊ βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις «στήθος με στήθος» με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Σκοτ Μπράουν, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να… φλερτάρει με το ενδεχόμενο μιας αναπάντεχης ήττας.
Ο Έντουαρντ Κένεντι που κατείχε τη θέση του στη Γερουσία για σχεδόν 47 χρόνια, πέθανε τον Αύγουστο από καρκίνο στον εγκέφαλο. Η Μασαχουσέτη εξέλεξε τελευταία φοράΡεπουμπλικανό Γερουσιαστή το 1972, ωστόσο η αδύναμη οικονομία, αλλά και η αμφιβολία για την επιτυχία των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, ίσως οδηγήσει τους ψηφοφόρους σε αλλαγή πορείας.
Μόλις δεκατέσσερις μήνες πριν,ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε άνετα την πολιτεία στις προεδρικές εκλογές εξασφαλίζοντας διαφορά 26% από τον Τζον Κέρι. Σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός Σκοτ Μπράουν βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Μ.Κόουκλεϊ, έχοντας χαμηλώσει τους τόνους της αρχικά συντηρητικής του ρητορικής.
Οι Ρεπουμπλικανοί ελπίζουν ο Σκ.Μπράουν θα γίνει ο «41ος»: με έναν ακόμη Γερουσιαστή, το κόμμα θα μπορεί να προβάλλει πολύ ευκολότερα εμπόδια στη νομοθετική πορεία κάθε σημαντικού νομοσχεδίου στην ατζέντα του Μπ.Ομπάμα.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα).Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters
- Πινακίδες: Χαμός με τα νέα Ι.Χ. – Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα παραλάβουν λόγω έλλειψης… τσίγκου
- Τσουκαλάς: Η ομιλία Μητσοτάκη είναι η προσωποποίηση του τακτικισμού και του τυχοδιωκτισμού
- Αέρας δηλητήριο – Πόσοι Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο από ατμοσφαιρική ρύπανση;
- Τα 9 «θέλω» του Μουρίνιο για να αναλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης
- Δολοφονία Μοσχούρη: Οι δράστες σχεδίαζαν μια ακόμα δολοφονία ατόμου που είχε σχέσεις με τη Greek Mafia
- Νέα στοιχεία για Predator και κατασκοπεία κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης στον Αρειο Πάγο – Ζήτησε εξαίρεση Τζαβέλλα και ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο


