Στα αζήτητα 3,27 εκατομμύρια εμβόλια για τη νέα γρίπη
Στην καταγγελία της σύμβασης για τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης -που αποτελούσαν τη δεύτερη προεκλογική παραγγελία- προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Μ.Ξενογιαννακοπούλου, το κράτος θα πληρώσει μόνον για τα εμβόλια που έχει παραλάβει.
2
Στην καταγγελία της σύμβασης για τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης -που αποτελούσαν τη δεύτερη προεκλογική παραγγελία- προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το κράτος θα πληρώσει μόνον για τα εμβόλια που έχει παραλάβει.
Έως τις 16 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είχε παραλάβει 3.636.700 δόσεις του πανδημικού εμβολίου κατά της νέας γρίπης (από δύο φαρμακευτικές εταιρείες). Από τότε έχουν σταματήσει οι παραλαβές. Το κόστος της παραπάνω ποσότητας υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση, ώστε το υπόλοιπο της αρχικής παραγγελίας (περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις) είτε να επιστραφεί στις εταιρείες είτε να διατεθεί σε χώρες που έχουν έλλειψη εμβολίων.
Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στα 476 εμβολιαστικά κέντρα περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις, αλλά έχουν αξιοποιηθεί μόνον οι 362.665, όσες δηλαδή και οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.
Όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μεγάλη ποσότητα των εμβολίων μπορούν να αξιοποιηθούν και την επόμενη χρονιά, αφού έχουν ημερομηνία λήξης το 2011.
Δέσποινα Κουκλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
- «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι» – Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Ο Τραμπ τιμωρεί τη Γερμανία του Μερτς – Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση των στρατευμάτων τους στη χώρα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
- Συνταγή: Σολομός με noodles και λαχανικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442