
ΕΕ σε πέντε χρόνια «βλέπει» η Ουκρανή πρωθυπουργός
Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει η χώρα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στην επόμενη πενταετία.
2
Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει η χώρα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στην επόμενη πενταετία.
Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο είχε κάνει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ την κορονίδα της πολιτικής του.
Ωστόσο, εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, του πολέμου στον Καύκασο και του συνεχούς πολιτικού αναβρασμού τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την ΕΕ να μην είναι πολύ ικανοποιημένη με την πορεία της Ουκρανίας.
«Χτίζουμε μια Ευρώπη στην Ουκρανία και αυτό σημαίνει μια βαθιά και συστηματική μεταμόρφωση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Γ.Τιμοσένκο.
«Θα κάνω τα πάντα, ώστε, στα πέντα χρόνια που θα είμαι πρόεδρος, η Ουκρανία να γίνει μέλος της ΕΕ» πρόσθεσε.
Η Γιούλια Τιμοσένκο προβάλει ως φαβορί μαζί με τον φιλορώσο πρώην πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανούκοβιτς, τον μεγάλο ηττημένο της Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004. Ο Βίκτορ Γιουτσένκο φαίνεται να μην διαθέτει καμία πιθανότητα επανεκλογής, βάσει των δημοσκοπήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη

