Νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στα Ίμια, όταν σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου συγκρούστηκε με τουρκική ακταιωρό. Σε διάβημα σκοπεύει να προβεί το υπουργείο Εξωτερικών.
Νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στα Ίμια, όταν σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου συγκρούστηκε με τουρκική ακταιωρό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα, η σύγκρουση σημειώθηκε όταν το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να απομακρύνει τουρκική ανεμότρατα που ψάρευε παράνομα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε παρενέβη η τουρκική ακταιωρός, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα δύο σκάφη, τα οποία υπέστησαν ελαφρές ζημιές.
Μετά το ατύχημα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των αρχηγών των λιμενικών σωμάτων των δύο χωρών και δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο, παρ όλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να προβεί σε σχετικό διάβημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή γύρω από τα Ίμια- εκτός από τα ελληνικά αλιευτικά- ψαρεύουν μία τουρκική ανεμότρατα και δύο γρι γρι και συνεχώς το περιπολικό του Λιμεναρχείου παρεμβαίνει και προσπαθεί να τα απομακρύνει, όταν βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει αυτήν την περίοδο την αλιεία με γρι γρι και ανεμότρατες, αλλά οι Τούρκοι ψαρεύουν με δίχτυα στα ελληνικά νερά, σε αντίθεση με τα σκάφη από την Κάλυμνο, τη Λέρο και την Κω.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη έκταση στο χθεσινό περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι τα ελληνικά αλιευτικά ψαρεύουν μέσα στα τούρκικα νερά.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).