
Καθηγητής πανεπιστημίου σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στην Τεχεράνη
Τον θάνατο ενός καθηγητή πανεπιστημίου, υποστηρικτή του Μοσαβί, προκάλεσε έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στην Τεχεράνη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο κοντά στο σπίτι του άτυχου καθηγητή. Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
2
Τον θάνατο ενός καθηγητή πανεπιστημίου προκάλεσε έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.
«Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ειδικευόμενος στον τομέα της πυρηνικής ενέργειαςσκοτώθηκε στην Τεχεράνη από έκρηξη βόμβας», ανακοίνωσε η αγγλόφωνη τηλεόραση Press TV σε έκτακτο δελτίο της.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.
Πρόκειται για τον Μασούντ Μοχαμάντι, ο οποίος είχε δημόσια στηρίξει τον Μιρχοσεΐν Μοσαβί. Ο καθηγητήςσκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του, όταν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν έσπευσε να αποδώσει την επίθεσηστις ΗΠΑκαι το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε: «Στην αρχική έρευνα, σημάδια του τριγώνου της κακίας του σιωνιστικού καθεστώτος, της Αμερικής και των πρακτόρων που έχουν προσλάβει, είναι φανερά στην τρομοκρατική πράξη».
Νωρίτερα, οεπίσημος τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Αλάμ, επικαλούμενος «καλά πληροφορημένους αξιωματούχους», μετέδωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της έκρηξης, για την επίθεση μπορεί να ευθύνονται οι υποκριτές (οι Μουτζαχεντίν του λαού)» ή το Ισραήλ.
Νωρίτερα, εκφωνητής του κρατικού IRIB μετέδωσε ότι πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου βρίσκονται «στοιχεία κατά του καθεστώτος» και χαρακτηρίζει την πράξη αυτή τρομοκρατική.
«Ο Μασούντ Μοχαμαντί, ένας επαναστάτης καθηγητής πανεπιστημίου, σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από αντικαθεστωτικά στοιχεία», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του IRIB.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κατηγορίες των ιρανικών Αρχών ως «παράλογες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Όσα είδε η Left στις ελληνικές φυλακές «δεν αρμόζουν σε κράτος δικαίου»
- Κηφισιά: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ και ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική χωρίς τις αισθήσεις της
- Αταμάν μέσω γραπτής δήλωσης: «Πεπεισμένοι ότι θα κλείσουμε τη σειρά με τη Βαλένθια στο γήπεδό μας»
- Χανταϊός: Δεν είναι ούτε η αρχή μιας επιδημίας ούτε μιας πανδημίας, λέει ο ΠΟΥ
- Capital Clean Energy Carriers: Παραλαβή και δεύτερου πλοίου μεταφοράς LCO2/πολλαπλών αερίων
- Η AI κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, την ώρα που η τεχνολογία απολύει μαζικά
