
Αποφάσεις για την εταιρική διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας και την σύσταση ανώνυμης εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, θα λάβει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ιδρύματος.
Αποφάσεις για την εταιρική διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας και την σύσταση ανώνυμης εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία θα λάβει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ιδρύματος που θα συγκληθεί την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Στον κατάλογο των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, τα οποία θα συζητηθούν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, περιλαμβάνεται και η λήψη απόφασης για απόσχιση […]
![]()
Αποφάσεις για την εταιρική διακυβέρνηση της Εθνικής Τράπεζας και την σύσταση ανώνυμης εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία θα λάβει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ιδρύματος που θα συγκληθεί την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.
Στον κατάλογο των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, τα οποία θα συζητηθούν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, περιλαμβάνεται και η λήψη απόφασης για απόσχιση του κλάδου των επενδυτικών ακινήτων της τράπεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 31 του νόμου 2778/1999, των άρθρων 1 – 5 του νόμου 2166/1993 και του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύουν, και την εισφορά του σε συσταθησόμενη ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με την επωνυμία «Εθνική Πανγαια Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας».
Παράλληλα, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων και στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και εύρυθμης λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα εγκρίνει την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με δεκατρία μέλη. Στο τελευταίο προτείνεται να συμμετέχουν, πέραν των υφιστάμενων (7) μελών που εξέφρασαν την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ήτοι των κ. Βασιλείου Ράπανου, Απόστολου Ταμβακάκη, Ιωάννη Γιαννίδη, Ιωάννη Παναγόπουλου, Αλέξανδρου Σταύρου, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητου, Στέφανου Βαβαλίδη, και πέντε νέα μέλη, ήτοι οι κες Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου – Μπενοπούλου, Μαρία Σκλαβενίτη, και οι κ. Γεώργιος Ζανιάς, Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος, Πέτρος Σαμπατακάκης. Σημειώνεται ότι το δέκατο τρίτο μέλος ορίζεται ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3723/2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442