Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε θέσεις των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε θέσεις των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε, το Σάββατο, δύο πυραύλους σε μια περιοχή όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις ένοπλοι, ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι. Απαραίτητη η βοήθεια στο Πακιστάν, λέει η Βρετανία.

2

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε, το Σάββατο, δύο πυραύλους σε μια περιοχή όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις ένοπλοι, ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι.

Οι πύραυλοι έπληξαν ένα κτίριο στο χωριό Ισμαήλ Κελ, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ, της κυριότερης πόλης του Βορείου Ουαζιριστάν, μιας περιοχής κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους που έπληξαν κτίριο το οποίο χρησιμοποιείται από ενόπλους ως κέντρο εκπαίδευσης», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν, θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

Βρετανία: Απαραίτητη η βοήθεια στο Πακιστάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε το Σάββατο ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια στο Αφγανιστάν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το Πακιστάν και τον αγώνα που διεξάγει κατά των Ταλιμπάν.

«Το Πακιστάν είναι βασικός εταίρος στην εξεύρεση λύσεων και στην πρόοδο στο Αφγανιστάν», δήλωσε οσε συνέντευξη Τύπου στο Ισλαμαμπάντ, μετά τη συνάντησή του με τον Πακιστανό ομόλογό του Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι.

«Η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία στο Αφγανιστάν εξαρτώνται εν μέρει από την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στο Πακιστάν», διευκρίνισε.

Διάσκεψη για την ασφάλεια και τη συνεργασία στο Αφγανιστάν θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου στο Λονδίνο.

Στη διάσκεψη αυτή θα «εξεταστούν οι ανάγκες του Αφγανιστάν στο θέμα της ασφάλειας, η ανάπτυξη της χώρας και οι ανάγκες της κυβέρνησης καθώς και η περιφερειακή συμβολή» σε αυτές τις ανάγκες, είπε ο Μίλιμπαντ.

Ο Βρετανός υπουργός τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας στις προσπάθειες του Ισλαμαμπάντ για την πάταξη της εξέγερσης των Ταλιμπάν στις περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν.

Από τον Ιούλιο του 2007, 2.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν σε επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει ένοπλοι ισλαμιστές για να επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία) και να καταγγείλουν τη συμμαχία μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και της Ουάσινγκτον στην καταπολέμηση των Αφγανών Ταλιμπάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024