2

Πάλεψε όσο μπορούσε, ήταν σταθερά μπροστά για ένα ολόκληρο ημίχρονο, όμως οι δυνάμεις του δεν το κράτησαν ζωντανό μέχρι τέλους. Το Μαρούσι ηττήθηκε με με 73-65 από την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία και έχασε την πρώτη του ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση για το «Τοπ 16» της Ευρωλίγκα. Πλέον περιμένει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και ελπίζει σε ήττα της Ρόμα από την ομάδα του λαού την Πεμπτη.

Αλλος το όνομα, άλλος τη χάρη

Θεωρητικά η Κάχα Λαμποράλ είχε το ρόλο του φαβορί, όμως το Μαρούσι έχει αποδείξει από την μεριά του πως ουδέποτε προσκόλλα στη θεωρία, αλλά αντίθετα τα λόγια του μεταφράζονται σε πράξεις.

Για ακόμα μία φορά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας άριστα τι πρέπει να κάνει σε άμυνα και επίθεση.

Γρήγορα έτρεξε ένα σερί 14-2, αφήνοντας άναυδους τους ισπανούς, οι οποίοι είχαν μείνει στο ματς του… ΟΑΚΑ, όπου και είχαν επικρατήσει νμε χαρακτηριστική άνεση.

Η επιθετική ανομβρία του Αμαρουσίου για δύο λεπτά όμως, έδωσε το δικαίωμα στην άλλοτε Ταού να αντιδράσει και να μαζέψει έως ένα βαθμό τη διαφορά. Με νέο σερί 8-0 η Κάχα μείωσε σε 10-14 και με καλάθι του Τελέτοβιτς έκλεισε την πρώτη περίοδο μόλις τρεις πόντους πίσω (16-19).

Την έφερε στα μέτρα του

Η εντολή του Μπαρτζώκα ήταν ξεκάθαρη, επιθέσεις που θα ολοκληρώνονται στο τέλος και όσο το δυνατόν πιο σφιχτή άμυνα. Το σχέδιο του… έπιασε η Κάχα δεν μπορούσε να τρέξει, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να κυνηγά σταθερά στο σκορ.

Πότε ο Μαυροειδής, πότε ο Κις έδιναν λύσεις-ανάσες με τη διαφορά να κυμαίνεται από το +2 έως το +5.

Το αντίδοτο του Ιβάνοβιτς στον αργό ρυθμό του αγώνα, ήταν το βάθος στον πάγκο του και η έμπνευση να ρίξει στην μάχη τους Ιλιάσοβα και Ινγκλις.

Οι δύο παίκτες διέσπασαν τη συμπαγή άμυνα του Αμαρουσίου, όμως δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους με το πάνω χέρι στα αποδυτήρια (31-32).

Η γνωστή Κάχα

Εχοντας πάρει μία ιδιαίτερα πικρή γεύση από τις δυνατότητες των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, η Κάχα δεν είχε όρεξη για… αστεία στο δεύτερο. Κάλυψε καλύτερα τα νώτα της, όμως πήρε και περισσότερα στο επιθετικό σκέλος από τους Σπλίτερ και Σαν Εμετέριο.

Αποτέλεσμα αυτών να προηγηθεί με 49-34 και να αφήσει το Μαρούσι με μόλις 2 πόντους για 7 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε ο… διαγωνισμός τρίποντων, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία για την ομάδα των βορείων προαστίων, εξού και το -14 στο τέλος του δεκαλέπτου (44-58).

Ψυχολογία, ψυχραιμία και συγκέντρωση, λέξεις που έπαψαν να χαρακτηρίζουν το Μαρούσι, το οποίο είχε αρχίσει νε περιορίζεται σε ρόλο… θεατή, μέχρι να πατήσει απότομα φρένο η Κάχα. Η διαφορά μάλιστα ψαλιδίστηκε αισθητά στο τέλος (65-71), αλλά ήταν πολύ αργά για την ανατροπή.

Μπαρτζώκας: «Νίκη με Μακάμπι και φουλ για 16»

Η εμφάνιση του Αμαρουσίου απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ δεν θα μπορούσε να αφήσει ανικανοποίητο τον Γιώργο Μπαρτζώκα παρά την ήττα. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως αν η ομάδα του νικήσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ, τότε η πρόκριση στο τοπ 16 είναι πολύ κοντά:

«Ξέραμε ότι ήτα πολύ δύσκολο να κερδίσουμε γιατί η Κάχα Λαμποράλ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και μέχρι το ημίχρονο ήμασταν μέσα στην διεκδίκηση της νίκης.

»Ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε παθητικά. Χάσαμε λέι απ και ανοιχτά σουτ με αποτέλεσμα ν α χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

»Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα με την Μακάμπι. Πιστεύω πώς αν κερδίσουμε θα βρεθούμε στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.Έχουμε φιλοδοξίες και πιστεύουμε στην ομάδα μας», σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 31-32, 58-44, 73-65.

Διαιτητές: Ντραμπικόβσκι (Ουκρανία), Κόλαρ (Σλοβενία), Βοϊνοβιτς (Μαυροβούνιο).

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 3 (1), Σινγκλετέρι 3, Ουέρτας 2, Ελιγιάχου 8, Τελέτοβιτς 15 (2), Σαν Εμετέριο 15 (1), Σπλίτερ 14, Ίνγκλις 8 (2), Χέρμαν 1, Μπάρατς 4.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 9 (1), Κις 12 (2), Πελεκάνος 6 (2), Μπατής, Χόμαν 11, Μαυροειδής 12, Αριγκμπάμπου, Νάτζφεϊ, Καϊμακόγλου 9 (1), Λούκας 6.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ