
Σταματά την επισιτιστική βοήθεια στη Σομαλία ο ΟΗΕ
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσε ότι σταματά την επισιτιστική βοήθεια για περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στη Νότια Σομαλία, εξαιτίας επιθέσεων κατά μελών του Προγράμματος.
2
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσε ότι σταματά την επισιτιστική βοήθεια για περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στη Νότια Σομαλία, εξαιτίας επιθέσεων κατά μελών του Προγράμματος.
Το WFP ανακοίνωσε ότι 95 περιοχές στη νότιο Σομαλία ελέγχονται από την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαχάμπ, την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Η εκπρόσωπος του Προγράμματος Εμίλια Καζέλα δήλωσε ότι ένοπλοι απαίτησαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλες οι γυναίκες του WFP και να δοθούν στους ίδιους χρήματα για να «εγγυηθούν» την ασφάλεια των εργαζομένων του Προγράμματος.
Η ίδια μίλησε για «απαράδεκτες» απαιτήσεις και έκανε λόγο για πολύ κακές συνθήκες εργασίας.
Η αρωγή του Προγράμματος του ΟΗΕ απευθύνεται σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα, τα οποία ζουν υπό άθλιες συνθήκες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Fuel Pass: Ο «κουμπαράς» των 50 ευρώ που σε αξία καυσίμου δεν καλύπτει ούτε το μισό ποσό
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Σαχτάρ Ντόνετσκ
- LIVE: Στρασβούργο – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Ρίτας – Τενερίφη 87-69: Οι Λιθουανοί έκαναν… πάρτι και προκρίθηκαν στον τελικό του BCL
- LIVE: Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Κρήτη: Προφυλακιστέοι ο 54χρονος και η σύζυγός του – Υπό άκρα μυστικότητα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους


