
Την εκλογή νέου ΔΣ με 13 μέλη θα προτείνει στους μετόχους η διοίκηση της Εθνικής
Την αύξηση των μελών του ΔΣ στα δεκατρία αποφάσισε να προτείνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας προς τη γενική συνέλευση των μετόχων της 14ης-1-2010, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων.
2
Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με δεκατρία μέλη, αποφάσισε να προτείνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας της 14ης-1-2010, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων και στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και εύρυθμης λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο τελευταίο, προτείνεται να συμμετέχουν, πέραν των υφιστάμενων επτά μελών, που εξέφρασαν την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ήτοι των κ. Βασιλείου Ράπανου, Απόστολου Ταμβακάκη, Ιωάννη Γιαννίδη, Ιωάννη Παναγόπουλου, Αλέξανδρου Σταύρου, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητου, Στέφανου Βαβαλίδη, και πέντε νέα μέλη, ήτοι οι κυρίες Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου – Μπενοπούλου, Μαρία Σκλαβενίτη, και οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς, Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος, Πέτρος Σαμπατακάκης.
Σημειώνεται ότι το δέκατο τρίτο μέλος ορίζεται ως εκπρόσωπος του δημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Δεμένη» η υπόθεση
- Αν οι ΗΠΑ δεν παύσουν τις επιθέσεις σε 48 ώρες, το Ιράν θα περάσει σε φάση «επίθεσης και απόλυτης καταστροφής»
