Περισσότερα από 12.200 τα θύματα της νέας γρίπης παγκοσμίως το 2009
Ο ιός H1N1, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στο Μεξικό, προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 12.220 ανθρώπων εντός του έτους -οι 704 την τελευταία εβδομάδα-, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Ο ιός H1N1, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στο Μεξικό, προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 12.220 ανθρώπων εντός του έτους -οι 704 την τελευταία εβδομάδα-, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Η αμερικανική ήπειρος, και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, είναι μέχρι στιγμής αυτοί που πλήττονται περισσότερο με τουλάχιστον 6.670 θύματα, αλλά η διάδοση της πανδημικής γρίπης είναι σήμερα πιο ενεργή στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.
Για το σύνολο της Ευρώπης, ο απολογισμός του ΠΟΥ ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.422 νεκρούς, των οποίων οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι έχασαν την ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής