2

Για το «στίγμα» του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενημέρωσε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος, τη νέα διοίκηση του Οργανισμού σε συνάστήσή τους.

Ο υπουργός απηύθυνε αυστηρές συστάσεις για περικοπές δαπανών και εξορθολογισμό, με μαχαίρι σε αδικαιολόγητες αμοιβές, επανεξέταση οργανογράμματος και συνολικών δαπανών του Οργανισμού, κτλ

Ζήτησε απόλυτη διαφάνεια στις διαδιακασίες κυρίως στο σκέλος των διαφημίσεων και των χορηγιών, ενώ τόνισε ότι υποχρέωση της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός:

1. Τόνισε ότι υποχρέωση της διοίκησης του ΟΠΑΠ είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας του οργανισμού προς όφελος των μετόχων του και του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.

2. Ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν της αμοιβής τους με εξαίρεση αυτά που θα έχουν σχέση αποκλειστικής απασχόλησης με τον ΟΠΑΠ.

3. Κάλεσε το ΔΣ να επανεξετάσει το οργανόγραμμα, τις αμοιβές και τις δαπάνες του Οργανισμού προκειμένου να προβεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό και σε περικοπές υπέρογκων και αδικαιολόγητων αμοιβών.

4. Έθεσε ως προτεραιότητα του νέου ΔΣ να εγγυηθεί τις διαφανείς διαδικασίες, ιδίως στο σκέλος των διαφημίσεων και των χορηγιών. Ζήτησε επίσης τη δημιουργία μητρώου και γενικών κανόνων που θα διέπουν τις σχετικές αποφάσεις.

Το νέο ΔΣ του ΟΠΑΠ

Τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνου είναι:

Πρόεδρος: Χάρης Σταματόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος:Γιάννης Σπανουδάκης

Πρόταση για μέλη ΔΣ: 1. Δημοσθένης Αρχοντίδης, 2. Παναγιώτης Βρυώνης, 3. Γιώργος Κυριακός, 4. Ευθαλία Σιαμάνη, 5. Βενετσάνος Ρογκάκος, 6. Νίκος Σοφοκλέους, 7. Παναγιώτα Παπαδοπούλου, 8. Χρυσή Χατζή, 9. Μαρίνα Μασσαρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr