Τα Τέμπη δεν «έκοψαν» μόνο την Ελλάδα στα δυο, «έκοψαν στη μέση» και το νομό Λάρισας. Δύο μεγάλοι δήμοι προς την πλευρά των παραλίων, που περιλαμβάνουν αρκετά χωριά, δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με το γειτονικό Δήμο Γόννων και τη Λάρισα, με αποτέλεσμα πολλά σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους.
Τα Τέμπη δεν «έκοψαν» μόνο την Ελλάδα στα δυο, «έκοψαν στη μέση» και το νομό Λάρισας.
Δύο μεγάλοι δήμοι προς την πλευρά των παραλίων (Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών), που περιλαμβάνουν αρκετά χωριά, δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με το γειτονικό Δήμο Γόννων και τη Λάρισα.
Ο αποκλεισμός των χωριών από τη Λάρισα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε τομείς όπως η μεταφορά ασθενών, η προμήθεια εφοδίων, η διακίνηση εκπαιδευτικών για τη λειτουργία σχολείων κ.ά.
Η Νομαρχία Λάρισας παρενέβη και ήδη ξεκίνησε η βελτίωση του δασικού δρόμου ο οποίος διέρχεται μέσα από τα Τέμπη, από την πλευρά του Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, ο δρόμος αυτός συνδέει τους Γόννους και την Ιτέα με τον επαρχιακό δρόμο της Ραψάνης και θα εξυπηρετεί την επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής μεταξύ τους, αλλά και με τη Λάρισα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν δρομολόγιο μέσω της ορεινής Καλλιπεύκης.
Ήδη, μετά από πιεστικό αίτημα της Νομαρχίας, συνεργεία της Εταιρείας που κατασκευάζει τη σήραγγα των Τεμπών είναι στην περιοχή και ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης. Θα γίνει καθαρισμός, διανοίξεις όπου χρειάζεται και θα στρωθεί με επίστρωση 3Α, ώστε να γίνει βατός για τα τροχοφόρα της περιοχής και μόνο.
Την περιοχή επισκέφθηκαν ο αντινομάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος με τον αναπληρωτή διευθυντή τεχνικών Υπηρεσιών Χρ.Λυτροκάπη, μηχανικούς και στελέχη της εταιρείας, και εξέτασαν τα σημεία που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.
Κρίθηκε ότι με τη βελτίωση του ο δρόμος μπορεί να βελτιωθεί, όμως επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει φωτισμός και σήμανση.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).