
Για τον επισκέπτη
Για τους επισκέπτες στο χωριό της Δαδιάς (14χλμ. από το Σουφλί) λειτουργεί Οικοτουριστικό Κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει ξενώνα (20 δωμάτια και 60 κλίνες), αναψυκτήριο-εστιατόριο και κέντρο ενημέρωσης με μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και κειμένων στα ελληνικά και στα αγγλικά, όπου πραγματοποιούνται και προβολές ταινιών και διαφανειών. Μέσα στη ζώνη απόλυτης προστασίας, 2χλμ. από το Οικοτουριστικό Κέντρο, […]

Για τους επισκέπτες στο χωριό της Δαδιάς (14χλμ. από το Σουφλί) λειτουργεί Οικοτουριστικό Κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει ξενώνα (20 δωμάτια και 60 κλίνες), αναψυκτήριο-εστιατόριο και κέντρο ενημέρωσης με μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και κειμένων στα ελληνικά και στα αγγλικά, όπου πραγματοποιούνται και προβολές ταινιών και διαφανειών. 
Μέσα στη ζώνη απόλυτης προστασίας, 2χλμ. από το Οικοτουριστικό Κέντρο, υπάρχει κλειστό παρατηρητήριο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει με κιάλια και τηλεσκόπια τους γύπες την ώρα του γεύματός τους στην ταΐστρα. Στο παρατηρητήριο μπορεί κανείς να φτάσει είτε με μικρό λεωφορείο, που διαθέτει η Κοινοτική Επιχείρηση Δαδιάς, είτε ακολουθώντας τα μονοπάτια του δάσους (συνολική διαδρομή δυόμισι έως τρεις ώρες), τα οποία έχουν άρτια σήμανση και ξεκινούν από το Κέντρο. Αν
το επιθυμείτε, ειδικευμένος ξεναγός σάς συνοδεύει στη διαδρομή και σας πληροφορεί για τα είδη χλωρίδας αλλά και πανίδας που τυχόν θα συναντήσετε. Για τους επισκέπτες που έχουν περισσότερο χρόνο και αντοχή υπάρχει το μονοπάτι που, έπειτα από τρεις ώρες (υπολογίστε και άλλες τρεις για την επιστροφή), καταλήγει στην κορυφή του λόφου της Γκρίμπενας, οπού μπορεί κανείς να θαυμάσει την πανοραμική θεά της περιοχής.
Το Κέντρο αποτελεί, επίσης, ορμητήριο για περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως στο φαράγγι του Αβαντα, στο κάστρο του Πυθίου, στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και στα βυζαντινά τείχη του Διδυμότειχου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν το παλαιό παραδοσιακό χωριό της Λευκίμμης (6χλμ. από τη διασταύρωση Προβατώνα της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου) και η τοποθεσία Κατρατζίδες (9χλμ. από τη Δαδιά), όπου το Δασαρχείο Σουφλίου φροντίζει για τη λειτουργία οργανωμένου δασικού χώρου αναψυχής, που προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και περιήγησης. Εκεί έχει ανοίξει και αναψυκτήριο-εστιατόριο του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Δαδιάς Η Γερακίνα.
Πληροφορίες
Δασαρχείο Σουφλίου, τηλ: 25540 22221
Κοινότητα Δαδιάς, τηλ: 25540 32208
Οικοτουριστικό Κέντρο Δαδιάς, τηλ: 25540 32209
Κοινοτικός Ξενώνας Δαδιάς, τηλ: 25540 32263.
(Έντυπο και φωτογραφικό υλικό: Νομαρχία Έβρου)
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)










































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442