Ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου ο διάλογος για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας
Με οκτώ βασικές ενότητες ξεκινά τον Ιανουάριο ο κοινωνικός διάλογος για τη Γεωργία. Στις 25 και 26 Ιανουαρίου αναμένεται να συναντηθούν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο με στόχο να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για την αγροτική οικονομία.
Με οκτώ βασικές ενότητες ξεκινά τον Ιανουάριο ο κοινωνικός διάλογος για τη Γεωργία. Στις 25 και 26 Ιανουαρίου αναμένεται να συναντηθούν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο με στόχο να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για την αγροτική οικονομία.
Ανάμεσα στις κύριες ενότητες που θα απασχολήσουν τους κοινωνικούς εταίρους είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η πολιτική ασφάλισης της παραγωγής, ζητήματα που αφορούν την αγροτική οικονομία, όπως οι παρεμβάσεις στην αγορά και η οργάνωση του τομέα εισροών. Θα συζητηθούν ακόμη πολιτικές διαχείρισης της αγροτικής γής, αλλά και η ποιότητα των τροφίμων ενώ θα τεθεί και ζήτημα ανασυγκρότησης του αγροτο-συνδικαλιστικού κινήματος.
Όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, «απαιτείται να αναδείξουμε την άλλη πλευρά της αγροτικής οικονομίας, όχι της κατ ανάγκη επιδοτούμενης γεωργίας, αλλά εκείνης της ανταγωνιστικής, της πολυλειτουργικής και της διατροφικής. Μέσα από τον Κοινωνικό Διάλογο προσδοκούμε ένα νέο μοντέλο-πρότυπο για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.»
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε: «Η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση. Το εισόδημα και η απασχόληση μειώνονται και η αγορά αδυνατεί να ανταμείψει τον παραγωγό για ό,τι προσφέρει, παρά τις υψηλές τιμές που πληρώνει για τα τρόφιμα ο καταναλωτής. Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59