
Το Twitter θύμα πειρατείας από τον «Ιρανικό Κυβερνοστρατό»
Εκτός λειτουργίας για περίπου μία ώρα έμεινε το Twitter το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από επίθεση άγνωστων χάκερ που αυτοαποκαλούνται μέλη του «Ιρανικού Κυβερνοστρατού». Δεν υπάρχει πάντως καμία ένδειξη ότι οι χάκερ συνδέονται πράγματι με το Ιράν.
2
Εκτός λειτουργίας για περίπου μία ώρα έμεινε το Twitter το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από επίθεση άγνωστων χάκερ που αυτοαποκαλούνται μέλη του «Ιρανικού Κυβερνοστρατού».
Οι χρήστες που προσπαθούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης από τις 07.00 το πρωί ώρα Ελλάδας αντίκριζαν μια μαύρη ιστοσελίδα με τη φωτογραφία μιας πράσινης σημαίας.
Στην κορυφή της οθόνης υπήρχε η φράση «Αυτόςο δικτυακός τόπος παραβιάστηκε από τον Ιρανικό Κυβερνοστρατό».
Μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του, το Twitter ανήρτησε μήνυμα στο επίσημο ιστολόγιό του ενημερώνοντας ότι οι χάκερ παραβίασαν το μητρώο του Συστήματος Ονομάτων Χώρου (DNS) -έκαναν δηλαδή πειρατεία στη διαδικτυακή διεύθυνση της υπηρεσίας.
Δεν υπάρχει πάντως καμία ένδειξη ότι οι χάκερ συνδέονται πράγματι με το Ιράν.
Το Twitter είχε αναδειχθεί σε σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους χιλιάδες Ιρανούς που αψήφησαν την αστυνομία και διαδήλωσαν στην Τεχεράνη μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- H Μπορούσια Ντόρτμουντ εξετάζει την απόκτηση του Μαυροπάνου
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Πάνω από 400.000 ευρώ οι ζημιές στον Οργανισμό
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 58χρονος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πνίξει 8χρονο με μαξιλάρι
- Ποια επιδόματα και παροχές πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή
- Υποστήριξη πληγέντων στα Πετράλωνα: Το κράτος πετάει το μπαλάκι στον Δήμο, ενώ στα δικαστήρια η μάχη θα είναι δύσκολη
- Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ τη διαδρομή από το Αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας



