Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Στην Κοπεγχάγη την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου για τη Διάσκεψη για το Κλίμα

Στην Κοπεγχάγη την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου για τη Διάσκεψη για το Κλίμα

Για την Κοπεγχάγη αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προκειμένου να μετάσχει στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία εισέρχεται στην πλέον καθοριστική φάση της με συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο. Ο Γ.Παπανδρέου θα προεδρεύσει το μεσημέρι σε συνάντηση εργασίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

Για την Κοπεγχάγη αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προκειμένου να μετάσχει στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία εισέρχεται σταδιακά στην πλέον καθοριστική φάση της με συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο. Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα με συγκεκριμένους στόχους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνάντηση εργασίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Θα μετάσχει στις επιτροπές υψηλού επιπέδου της Διάσκεψης και στο πλαίσιο των εργασιών πρόκειται να έχει συναντήσεις με ηγέτες και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

Στην τελική συνεδρίαση της Διάσκεψης, την Παρασκευή, θα δώσουν το παρών 130 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Στην πρωτεύουσα της Δανίας θα καταφθάσει για την αυλαία της Συνόδου και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Τις υψηλού επιπέδου εργασίες της Διάσκεψης άνοιξε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, απευθύνοντας από το βήμα της Συνόδου έκκληση προς τους μετέχοντες να «σφραγίσουν» μία συμφωνία για το κλίμα λέγοντάς τους ότι έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την ιστορία.

«Δεν έχουμε άλλον ένα χρόνο για διαβούλευση. Η φύση δεν διαπραγματεύεται μαζί μας» δήλωσε ο Μπαν Γκι-μουν. Νωρίτερα, αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι οι διαπραγματεύσεις κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, και γενικά διαφαίνεται ότι τα περιθώρια συμφωνίας στενεύουν.

Η μόνη θετική εξέλιξη την Τρίτη ήταν η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί ότι η ΕΕ και οι αφρικανικές χώρες γεφύρωσαν τις διαφωνίες τους όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
Cookies