Τάσεις ελαφράς ύφεσης παρουσιάζει η πανδημία της γρίπης
Αθήνα: Τάσεις ελαφράς μείωσης στη δραστηριότητα της νέας γρίπης διαπιστώνονται στην νεότερη εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη νέα γρίπη.
Αθήνα: Τάσεις ελαφράς μείωσης στη δραστηριότητα της νέας γρίπης διαπιστώνονται στην νεότερη εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη νέα γρίπη.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η χώρα βρισκεται ακόμη στη φάση κορύφωσης του πανδημικού κύματος και, άρα, η ύφεση θα επιβεβαιωθεί ανάλογα με την εξέλιξη της νόσο έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Την τελευταία εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν 2.104 επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης. Ένα στα δύο δείγματα που αναλύονται (δειγματοληπτικά και κυρίως από ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα ή επιπλοκές) είναι θετικό στον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, έχουν περιοριστεί σχετικά οι ιατρικές επισκέψεις ασθενών με συμπτώματα γρίπης: Για κάθε 1000 επισκέψεις, οι 60 περίπου αφορούσαν σε ασθενείς με τέτοια συμπτωματολογία -την προηγούμενη εβδομάδα η αναλογία είχε φτάσει στο 90 προς 1000.
Πάντως, όπως επισημαίνουν «φέτος είναι η μοναδική χρονιά που το επιδημικό κύμα εμφανίζεται πριν το Δεκέμβριο και η μοναδική χρονιά που οι ιατρικές επισκέψεις υπερέβησαν τις 60 ανά 1.000».
Αμείωτες, όμως, συνεχίζονται οι απουσίες μαθητών από τα σχολεία λόγω γρίπης. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που συλλέγει καθημερινά το Πανελληνιο Σχολικό Δίκτυο, έως και πάνω από 15% των μαθητών απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω ύποπτων συμπτωμάτων. Οι περισσότερες απουσίες την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στα σχολεία της Αττικής.
health.in.gr
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442