Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραμυθιού

9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραμυθιού

Με την παράδοση των πρώτων τετραδίων σε μικρούς μαθητές για να γράψουν το δικό τους παραμύθι, ξεκίνησε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραμυθιού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. Τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού υποστηρίζουν ο Δήμος Αθηναίων, η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην […]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google
Με την παράδοση των πρώτων τετραδίων σε μικρούς μαθητές για να γράψουν το δικό τους παραμύθι, ξεκίνησε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραμυθιού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά.
Τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού υποστηρίζουν ο Δήμος Αθηναίων, η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στο γράψιμο.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές του διαγωνισμού και μετέφερε την δέσμευση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι ο Δήμος Αθηναίων θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην δημιουργική ανάπτυξη των παιδιών.

Από την πλευρά της η Υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη επεσήμανε ότι κάθε χρόνο ο διαγωνισμός γίνεται όλο και πιο σημαντικός υπογραμμίζοντας ότι “δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν την φαντασία τους ελεύθερα”.

Μέχρι τώρα στο διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή 19.000 μαθητές από 260 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ πέρσι η συμμετοχή είχε φτάσει τους 20.000 μαθητές από 300 σχολεία.

Στον φετινό διαγωνισμό συμβάλλουν με την εμπειρία τους δίνοντας αφορμές στα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι οι συγγραφείς Ευγένιος Τριβιζάς, Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη, Δήμητρα Ψυχογιού, Αλεξάνδρα Μπίζη και ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ΙΒΒΥ.

Ένα από τα παραμύθια των παιδιών θα δραματοποιηθεί, με τη μορφή θεατρικής παράστασης, από την κα Κάρμεν Ρουγγέρη στην 9η Γιορτή Παραμυθιού Βραβεία Αίσωπος 2010, που θα γίνει τον Μάιο 2010.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
Cookies