Αναβολή για τις 15 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη του Γιάννη Δημητράκη
Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του 30χρονου Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006 και, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, είναι μέλος της ομάδας των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα».
Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του 30χρονου Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006 και, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, είναι μέλος της ομάδας των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα».
Σε πρώτο βαθμό ο Γιάννης Δημητράκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών.
Η διακοπή της δίκης αποφασίστηκε, προκειμένου να μπορέσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου να συνεργαστούν με τον εντολέα τους για την υπερασπιστική του γραμμή, αφού ο 30χρονος μέχρι χθες κρατείτο στις φυλακές Δομοκού.
Οι σύνηγοροι του Γ.Δημητράκη ζήτησαν από το δικαστήριο αναβολή, επισημαίνοντας ότι εδώ και ένα μήνα είχαν ζητήσει να μεταχθεί ο 30χρονος στον Κορυδαλλό εγκαίρως ενόψει της δίκης.
Το αίτημα αναβολής, όμως, δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα.
Στο Εφετείο συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη δεκάδες φίλοι του Δημητράκη, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στον κατηγορούμενο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια.
Στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας είχε τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ οι αστυνομικοί διενεργούσαν και σωματικούς ελέγχους σε όσους εισέρχονταν στο δικαστήριο.
Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά από τους συνηγόρους του 30χρονου, οι οποίοι έκαναν λόγο για «αστυνομοκρατία που καταργεί την Αρχή της Δημοσιότητας της δίκης».
Ο Γιάννης Δημητράκης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει δημιουργηθεί σε βάρος του ένα κλίμα «λασπολογίας από παπαγάλους της Ασφάλειας και δημοσιογραφίσκους που περνούν αφιλτάριστα πληροφορίες μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια».
Το δικαστήριο δεν είχε δεχθεί την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης της ληστείας «με ιδιαίτερη σκληρότητα», που είχε απαγγελθεί αρχικά.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).