Παιδοκαρδιολογικό τμήμα θα αποκτήσει το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Παιδοκαρδιολογικό τμήμα θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Β' Παιδιατρική Κλινική του Nοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, χάρη σε δωρεά 150.000 ευρώ από το παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαΐδες» της ΜΚΟ «Παναθηναϊκή, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών».
Θεσσαλονίκη: Παιδοκαρδιολογικό τμήμα θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Nοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, χάρη σε δωρεά 150.000 ευρώ από το παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαΐδες» της ΜΚΟ «Παναθηναϊκή, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών».
Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν, την περασμένη Παρασκευή, η πρόεδρος των «Θερμαϊδων», Όλγα Τσιμισκή-Ηρακλείδη και ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.
Ο κ. Γάκης επισήμανε ότι με τη δημιουργία του παιδοκαρδιολογικού τμήματος θα καλυφθεί ένα κενό στην περίθαλψη 300 καρδιοπαθών παιδιών απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα. Πρόσθεσε ακόμη ότι, χάρη στη δωρεά, θα κατασκευαστεί το νέο τμήμα, που θα διαθέτει τον απαραίτητο νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζεται και η πρόσληψη παιδιοκαρδιολόγου, καθώς και η δημιουργία παιδιοκαρδιοχειρουργικής.
Από την πλευρά της, η κ.Τσιμισκή-Ηρακλείδη ανέφερε ότι οι «Θερμαϊδες», αφού πληροφορήθηκαν τις ανάγκες του ΑΧΕΠΑ για τη δημιουργία παιδιοκαρδιολογικού τμήματος, ύστερα από προσπάθειες τριών ετών, συγκέντρωσαν το ποσό, που θα διατεθεί γι’ αυτό το σκοπό.
Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε, θα διατεθούν 150.000 ευρώ και εφόσον το ποσό αυτό δεν είναι επαρκές, θα διατεθεί πρόσθετο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442