
Κλείνουν από τις 18 Δεκεμβρίου τα ΤΕΙ της χώρας
«Λουκέτο» βάζουν τα ΤΕΙ της χώρας από τις 18 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση των προέδρων των ιδρυμάτων κατά τη Σύνοδό τους στο Μεσολόγγι, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη μη έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων 25 ειδικοτήτων.
103
«Λουκέτο» βάζουν τα ΤΕΙ της χώρας από τις 18 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση των προέδρων των ιδρυμάτων κατά τη Σύνοδό τους στο Μεσολόγγι, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη μη έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων 25 ειδικοτήτων.
Οι πρόεδροι, μάλιστα, των ΤΕΙ προειδοποιούν ότι θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις μετά τη λήξη της εξεταστικής σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν λάβει μέτρα για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.
Επίσης, οι πρόεδροι των ΤΕΙ επανέλαβαν το αίτημά τους για μετεξέλιξη των ιδρυμάτων τους σε πανεπιστήμια.
Τα περισσότερα περιφερειακά ιδρύματα τάχθηκαν, παράλληλα, υπέρ της κατάργησης της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην αντώτατη εκπαίδευση. Ωστόσο, κεντρικά ιδρύματα της χώρας, όπως τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης κ.ά. δεν συμφωνούν με την άποψη αυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στη Βασιλίσσης Σοφίας – Διακοπή κυκλοφορίας
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Υποκριτικό να εμφανίζεται ως πολέμιος της τοξικότητας ο πρωθυπουργός της θεωρίας των δύο άκρων
- Το δημοψήφισμα Τσίπρα θυμήθηκε πάλι η ΝΔ – Για τα «δημοψηφίσματα» των πολιτών εναντίον της, που δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε λόγος
- Η ανανεωμένη λίστα με τα ρεκόρ του Μέσι: Τα μυθικά επιτεύγματα του «Λέο» στα Μουντιάλ και τι έχει… απομείνει (vids)


