
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ευρύτερη περιοχή των 2.450 μονάδων μπορεί να αποτελέσει βραχυχρόνια τοπική κορυφή.
Αν διατηρηθεί η θετική τεχνική εικόνα των διεθνών αγορών, είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί σταδιακά η ανοδική κίνηση, προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 2.545 – 2.580μ, υποστηρίζει σε αναλυσή της η Εμπορική Τράπεζα.. Τις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν από την τελευταία μας ανάλυση, ο ΓΔ σημείωσε αξιόλογη ανοδική αντίδραση, αφού από τα πρόσφατο χαμηλό των […]

Αν διατηρηθεί η θετική τεχνική εικόνα των διεθνών αγορών, είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί σταδιακά η ανοδική κίνηση, προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 2.545 – 2.580μ, υποστηρίζει σε αναλυσή της η Εμπορική Τράπεζα.
. Τις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν από την τελευταία μας ανάλυση, ο ΓΔ σημείωσε αξιόλογη ανοδική αντίδραση, αφού από τα πρόσφατο χαμηλό των 2.164,11μ (27/11), στη συνεδρίαση της Πέμπτης σημείωσε (ενδοσυνεδριακά) υψηλότερη τιμή στις 2.480,75μ, υποχωρώντας όμως στη συνέχεια χαμηλότερα των 2.400μ. Το γεγονός ότι η ανοδική αντίδραση συνδυάστηκε με σταδιακή μείωση του όγκου των συναλλαγών, δημιούργησε τις κατάλληλες «προϋποθέσεις» για το απότομο γύρισμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
. Διατηρούμε την άποψη που εκφράσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή ότι η ευρύτερη περιοχή των 2.450μ (όρια καθοδικής γραμμής τάσης και διόρθωση 50% του τελευταίου πτωτικού κύματος) μπορεί να αποτελέσει βραχυχρόνια τοπική κορυφή. Αν στη συνέχεια δημιουργηθεί μια βραχύβια παλινδρόμηση τιμών μεταξύ των 2.450μ και 2.350μ, θα το εκλάβουμε ως σχηματισμό διατήρηση της ανοδικής τάσης (ανοδική σημαία) και θα αναμένουμε σταδιακή επέκταση της ανοδικής κίνησης προς τις 2.545μ και 2.580μ. Σε αυτή την ζώνη τιμών θεωρούμε ότι εξαντλούνται τα περιθώρια ανόδου για τον ΓΔ για τις προσεχείς εβδομάδες, εκτός κι αν αλλάξει δραματικά η εικόνα του Dow Jones και του Dax, οι οποίοι κινούνται κοντά στα υψηλά έτους, κοντά σε ισχυρές αντιστάσεις.
. Αντίθετα αν υπάρξει υποχώρηση χαμηλότερα των 2.350μ, η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει αν θα δημιουργηθεί σχηματισμός double bottom στη περιοχή των 2.200 – 2.100μ ή θα συνεχισθεί η πτώση προς τις επόμενες ισχυρές (μεσοπρόθεσμα) στηρίξεις των 2.103 – 2.071μ.
. Επαναλαμβάνουμε ότι με τις τρέχουσες ενδείξεις, το κυρίαρχο σενάριο για το επόμενο τρίμηνο, είναι η παλινδρόμηση του ΓΔ ανάμεσα στις 2.580μ και τις 2.100μ. Η επόμενη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1.950μ.
.Τεχνικοί δείκτες : ο Macd ετοιμάζεται να ακυρώσει το σήμα πωλήσεων αλλά πρέπει τι επόμενες συνεδριάσεις να κινηθεί ανοδικά ο ΓΔ ώστε να δοθεί long signal. Ο Momentum (14ημ) παραμένει αρνητικός, αλλά σε οριακά επίπεδα. Τέλος ο RSI 14ημ (κάτω γράφημα) απομακρύνθηκε πλέον από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, κινούμενος σε ουδέτερα επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για έναν στρατηγό του IDF, η τρομοκρατία των εποίκων αποτελεί λεκέ στην θεσμική εβραϊκή βία
- Σούπερ μάρκετ: Στο 2,23% ο πληθωρισμός τροφίμων – Σε φρούτα και λαχανικά οι μεγαλύτερες αυξήσεις
- Ομιλία Ανδρουλάκη στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
- Αποδυναμώνονται οι κανόνες της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη – Νίκη για τις Big Tech;
- Κεφαλονιά: Όχημα παρέσυρε 4χρονο παιδί
- Με Ντιφαλά και Ράντοβιτς το Game 4 του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια
