Δεσμευτικό κείμενο για το Κυπριακό ζητά ο Ερντογάν από τους Τουρκοκυπρίους
Στοχεύοντας σε «σταθερή» γραμμή από τους Τουρκοκυπρίους, ενόψει «εκλογών» στα Κατεχόμενα τον Απρίλιο και της αβεβαιότητας επανεκλογής του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά «βάση συμφωνίας που θα δεσμεύει την επόμενη τουρκοκυπριακή ηγεσία» σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα. Ο Μ.Α.Ταλάτ έχει μεταβεί στην Αγκυρα για σύντομη επίσκεψη.
Στοχεύοντας σε «σταθερή» γραμμή από τους Τουρκοκυπρίους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά μία βάση συμφωνίας «που θα δεσμεύει την επόμενη τουρκοκυπριακή ηγεσία, όποια και αν είναι αυτή» σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κύπρου».
Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές στην τουρκική πρωτεύουσα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν θέλει να διασφαλίσει τη θέση και την πολιτική γραμμή της στο Κυπριακό, προετοιμαζόμενη για «κάθε ενδεχόμενο». Τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί «εκλογές» στα κατεχόμενα και η επανεκλογή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κρίνεται «δύσκολη υπόθεση».
Η Αγκυρα στοχεύει στη δημιουργία «βάσης συμφωνίας Χριστόφια και Ταλάτ», η οποία θα ανακοινωθεί πριν τις εκλογές και θα δεσμεύει τους Τουρκοκύπριους. Η σύντομη επίσκεψη του Μ.Α.Ταλάτ στην Αγκυρα, με συναντήσεις με ανώτατα κλιμάκια της τουρκικής κυβέρνησης και διπλωματίας, προηγείται της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ -κατά την οποία εκτιμάται ότι η Τουρκία θα ζητήσει την Ουάσιγκτον να προωθήσει τη βάση συμφωνίας για την επίλυση του Κυπριακού στη Λευκωσία.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής