Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα ροζ φύλλα της στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς υποτάχθηκε στις ορέξεις του Κολοσσού Ρόδου με 61-77, για την 5η αγωνιστική. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να πελαγοδρομούν ούτως ώστε να πετύχουν ένα καλάθι, αλλά η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους, οι οποίοι μετέτρεψαν το ντέρμπι με τον «δικέφαλο» σε υγιεινό περίπατο.
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα ροζ φύλλα της στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς υποτάχθηκε στις ορέξεις του Κολοσσού Ρόδου με 77-61, για την 5η αγωνιστική. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να πελαγοδρομούν ούτως ώστε να πετύχουν ένα καλάθι, αλλά η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους, οι οποίοι μετέτρεψαν το ντέρμπι με τον «δικέφαλο» σε υγιεινό περίπατο.
Σε πολύ χαμηλό σκορ έμειναν οι επιθέσεις των δύο ομάδων, με τα καλάθια να μπαίνου με το σταγονόμετρο. Ο Κολοσσός θέλησε να ελέγξει εξ αρχής τον ρυθμό του αγώνα και να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας του.
Ως εκ τούτου κατάφερε να προηγηθεί με 9-4 χάρη σε τρίποντο του Λανς Χάρις και να κλείσει την περίοδο στο +4 (16-12). Από πλευράς φιλοξενούμενων σκόραραν μόνο οι Φράνσις και Νικολαϊδης, έχοντας 6 πόντους έκαστος.
Η Ένωση δυσκολευόταν να βρει διόδους προς το καλάθι του Κολοσσού και κατά συνέπεια επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα του με ανορθόδοξες επιλογές , οι οποίες πάντως της έδωσαν προς στιγμήν την ισοφάριση (22-22).
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλoυ παρά το γεγονός ότι δεν γοήτευσαν με την απόδοση τους, πήραν και πάλι μπρος οδηγούμενοι στα αποδυτήρια με ένα μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων (28-24).
Στο δεύτερο μέρος ο Κολοσσός παρουσιάστηκε απελευθερωμένος στο παιχνίδι και ξεπερνώντας την αρχική νευρικότητα, βελτίωσε αισθητά την επιθετική συγκομιδή του.
Πέτυχε σχεδόν όσους πόντους σε όλο το πρώτο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι άφησε περισσότερους ελεύθερους χώρους στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να δεχτεί 17 πόντους, εξασφάλισε μια σεβαστή διαφορά με την λήξη της τρίτης περιόδου (53-41).
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Κολοσσό να διευρύνει ολοένα και περισσότερο τη διαφορά του από την ΑΕΚ.
Ο Χάρις «πυροβολούσε» με εξαιρετική ακρίβεια και χωρίς να το καταλάβει το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη βρέθηκε πίσω με 51-77! Ένα σερί 10-0 της έδωσε τουλάχιστον τη δυνατότητα να σώσει τα προσχήματα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Βήμα παραμονής έκανε η Βαλένθια που νίκησε 2-1 την Χιρόνα με γκολ σε 10’. Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται ότι έμπλεξαν, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους
Ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 15' για τον ΠΑΟΚ, ενώ στο 28' ισοφάρισε ο Φούντας σε 1-1 για τον ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν τα παράτησε, αν και έχανε μέχρι το 83′ από τη Σαουθάμπτον, και με μυθική ανατροπή (2-1) μέσα σε 4' πήρε την πρόκριση για τον τελικό του FA Cup, όπου θα παίξει μία εκ των Τσέλσι, Λιντς
Ο Άρης επικράτησε του Πανιωνίου (75-65), κι έτσι οι κυανέρυθροι υποβιβάστηκαν στην Α2. – Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan GBL και η τελική βαθμολογία στην κανονική περίοδο.