ΕΛΑΣ, Λιμενικό και ΕΥΠ εγκαινιάζουν συνεργασία για την προστασία των συνόρων
Η δημιουργία διακλαδικού οργάνου από άνδρες του Λιμενικού, της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας αποφασίστηκε σε κοινή πολύωρη σύσκεψη στον Πειραιά υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη.
38
Κοινή πολύωρη σύσκεψη με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είχε την Τρίτη στο αρχηγείο του Λιμενικού, στον Πειραιά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η διακλαδική συνεργασία Αστυνομίας, Λιμενικού και ΕΥΠ για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, ειδικά από τα κυκλώματα προώθησης μεταναστών, που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, στρατηγικός στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες αποτροπής, ώστε να μην χρησιμοποιείται η χώρα ως διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών από την ανατολή και την βόρεια Αφρική προς την κεντρική, δυτική και βόρεια Ευρώπη.
Στην πολύωρη σύσκεψη κατέθεσαν τις απόψεις τους λιμενάρχες βασικών λιμανιών της χώρας, αστυνομικοί διευθυντές των αντίστοιχων περιοχών.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η δημιουργία διακλαδικού οργάνου με τη συμμετοχή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού, των γενικών γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας, των διοικητών της ΕΥΠ και του ειδικού συμβούλου, Φώτη Νασιάκου.
Επιπλέον, για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού θα ζητηθεί από τους Οργανισμούς Λιμένων να τηρούν τον Κώδικα ISPS Cod.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442