Σε εφέτη-ανακριτή η υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Την ανάθεση της υπόθεσης της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών» σε εφέτη-ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της, αποφάσισε ομόφωνα η ολομέλεια Εφετών. Οι εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.
Την ανάθεση της υπόθεσης της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών» σε εφέτη-ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της, αποφάσισε ομόφωνα η ολομέλεια Εφετών.
Οι εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να χειριστεί θέμα της τρομοκρατικής οργάνωσης εφέτης-ανακριτής και όρισαν για την υπόθεση τον Δημήτρη Φλέγκα με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Μπαλτά.
Στην Ολομέλεια παραστάθηκαν 125 εφέτες και πρόεδροι εφετών από τους 244, που υπηρετούν στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι τρεις νεαροί, ενώ έχουν εκδοθεί έξι εντάλματα σύλληψης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59