Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2007 για περίπου 26.000 κτηνοτρόφους ενέκρινε με απόφασή της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία προχώρησε και στην ανάκληση δύο αποφάσεων του πρώην υπουργού, Σωτήρη Χατζηγάκη.
Την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2007 για περίπου 26.000 κτηνοτρόφους ενέκρινε με απόφασή της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία προχώρησε και στην ανάκληση δύο αποφάσεων του πρώην υπουργού, Σωτήρη Χατζηγάκη.
Πιο συγκεκριμένα, η κ.Μπατζελή υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες διατίθεται το ποσό των 43 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή εξισωτικών αποζημιώσεων του 2007 σε περίπου 26.000 κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας.
Επίσης ανακαλούνται δύο προεκλογικές αποφάσεις του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, με τις οποίες είχε εγκριθεί η ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) μιας επένδυσης ύψους 55 εκατ. ευρώ για την ίδρυση χοιροτροφικής μονάδας.
Στο σχετικό πρόγραμμα που είναι ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ θα ενταχθούν επενδύσεις καθετοποιημένων μονάδων από ομάδες χοιροτρόφων με όριο επιδότησης τα 15 εκατ.ευρώ.
Για το θέμα αυτό η κ.Μπατζελή δήλωσε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη με τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οικογενειακού τύπου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59