Έκκληση στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης απευθύνουν οι αρμόδιοι
Αθήνα: Κάλεσμα στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν κατά του ιού της νέας γρίπης απηύθυνε τόσο η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όσο και η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, Ελένη Γιαμαρέλου.
Αθήνα: Κάλεσμα στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν κατά του ιού της νέας γρίπης απηύθυνε τόσο η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όσο και η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, Ελένη Γιαμαρέλου.
Η κυρία Γιαμαρέλου έδωσε επίσης στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία: αναμένεται να προσβληθεί το 20% του πληθυσμού (περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι) εκ των οποίων, το 0,2% περίπου θα χρειαστεί νοσηλεία (περίπου 4.000 άτομα).
Από τα άτομα που θα χρειαστούν νοσηλεία, το 15% έως 20% ενδεχομένως να πρέπει να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να λειτουργήσουν άμεσα τα 150 κρεβάτια ΜΕΘ, που μένουν σήμερα αναξιοποίητα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η κα. Γιαμαρέλου επισήμανε ότι τα νεότερα ευρωπαϊκά δεδομένα για την ασφάλεια του πανδημικού εμβολίου είναι ενθαρρυντικά.
Για παράδειγμα, στη Σουηδία, όπου έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,4 εκατομμύρια πολίτες, μόνο 41 παρουσίασαν κάποιες παρενέργειες και 6 εμφάνισαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Eπιπροσθέτως, όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν αναστρέψιμες.
Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 16 Νοεμβρίου βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας.
Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον Real Fm ότι υπάρχει ετοιμότητα εν όψει της έναρξης των εμβολιασμών.
Η ίδια υπενθύμισε ότι ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και εθελοντικός. Προέτρεψε πάντως τους πολίτες που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν.
* Δύο τάξεις του γενικού λυκείου Πολυγύρου Χαλκιδικής έκλεισαν με το αιτιολογικό της «γριπώδους συνδρομής», εξαιτίας της απουσίας πολλών μαθητών.
Στο σχολείο αυτό, πάντως, επιβεβαιώθηκαν μόνο τρία κρούσματα της νέας γρίπης. Ένα ακόμη κρούσμα σημειώθηκε στο γυμνάσιο της Αρναίας και ένα άλλο στο λύκειο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής
health.in.gr
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442