
Ανάσα ζωής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι την ανεύρεση «αξιόπιστης λύσης»
Την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει «υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», οι οποίες θα αξιολογηθούν από διεθνή οίκο που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση, ανέλαβε η ThyssenKrupp. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων.
28
Την προώθηση λύσης «η οποία θα επιτρέψει την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, θα επιτρέψει να διασωθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα επιτρέψει στο ναυπηγικό κλάδο γενικότερα να αποκτήσει μία νέα δυναμική» εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης δέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τον εκτελεστικό πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems κ. Χανς Κριστόφ Ατσποντίν.
Κατά τη συνάντηση «διαμορφώθηκε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχήμα που έχει συμφωνηθεί για τα υποβρύχια και να βρεθεί βιώσιμη λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «η γερμανική πλευρά αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία, λύσεις με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος. Θα καταρτιστεί έτσι μία λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο ο οποίος θα επιλεγεί από την ελληνική κυβέρνηση».
Στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων και θα αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εν πλω δοκιμές των 3 νέων υποβρυχίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
